waar is de dutch design week

waar is de dutch design week

Inhoudsopgave artikel

In dit artikel ontdek je waar de Dutch Design Week plaatsvindt, het grootste design evenement van Noord-Europa. Leer meer over dit inspirerende evenement dat jaarlijks in Eindhoven wordt georganiseerd.

De geschiedenis van de Dutch Design Week

Ontdek de geschiedenis van de Dutch Design Week in Eindhoven. Leer hoe dit evenement is ontstaan en hoe het in de loop der jaren is uitgegroeid tot het grootste design evenement in Noord-Europa.

De Dutch Design Week (DDW) is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Eindhoven, Nederland. Het begon als een kleinschalige tentoonstelling in 1998, georganiseerd door de Design Academy Eindhoven. Sindsdien is het uitgegroeid tot een internationaal erkend design evenement dat designers, bedrijven, professionals en designliefhebbers van over de hele wereld aantrekt.

Gedurende de jaren heeft de Dutch Design Week zich gepositioneerd als een platform voor innovatief en avant-garde design. Het evenement biedt een podium voor nieuwe ideeën, trends en ontwikkelingen binnen verschillende design disciplines, zoals industrieel design, mode, grafisch design, architectuur en meer.

Wat de Dutch Design Week uniek maakt, is de combinatie van exposities, tentoonstellingen, lezingen, workshops en discussies. Hierdoor is het evenement veel meer dan alleen een showcase van mooi design; het is een plek waar designers en professionals samenkomen om ideeën uit te wisselen, te netwerken en inspiratie op te doen.

Elk jaar presenteert de Dutch Design Week een gevarieerd programma met meer dan 300 events op verschillende locaties door de stad. Het trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld. Het is een ware viering van design, creativiteit en innovatie.

“De Dutch Design Week heeft een belangrijke rol gespeeld in het positioneren van Eindhoven als designstad en het stimuleren van de designindustrie in de regio. Het evenement heeft de stad op de kaart gezet als een broedplaats voor creativiteit en innovatie.”

– Jan van der Bosch, CEO van Design United

De geschiedenis van de Dutch Design Week is een fascinerende reis door de evolutie van design en de impact ervan op de samenleving. Van bescheiden begin tot een wereldwijd gerenommeerd evenement, de Dutch Design Week heeft een blijvende indruk achtergelaten op het designlandschap.

Het programma van de Dutch Design Week

Benieuwd naar wat de Dutch Design Week te bieden heeft? Neem een kijkje in het uitgebreide programma vol inspirerende evenementen, tentoonstellingen en activiteiten in Eindhoven. Deze jaarlijkse designweek brengt een verscheidenheid aan design disciplines samen, waardoor er voor iedereen iets interessants te ontdekken is.

 • Ontdek cutting-edge productontwerpen en innovatieve concepten tijdens de Design Academy Graduation Show.
 • Bewonder de nieuwste modecollecties van opkomende en gevestigde ontwerpers tijdens de Dutch Design Awards Fashion Show.
 • Laat je verrassen door de experimentele installaties en interactieve ervaringen bij DDW Exhibition.
 • Verken de grenzen van technologie en design bij de Embassy of Sustainable Design.
 • Neem deel aan inspirerende lezingen en workshops die je creativiteit stimuleren.

Het programma van de Dutch Design Week biedt zowel professionals als designliefhebbers de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, talenten te ontdekken en te genieten van het beste dat de designwereld te bieden heeft.

“De Dutch Design Week is een geweldige gelegenheid om een breed scala aan design disciplines te verkennen en de nieuwste trends en innovaties te ontdekken. Het programma zit boordevol inspiratie en er is voor ieder wat wils. Mis het niet!”

– Designliefhebber

Of je nu geïnteresseerd bent in interieurdesign, mode, grafisch ontwerp of duurzaam design, het programma van de Dutch Design Week zal je zeker inspireren en verwonderen.

Locaties van de Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week vinden er verschillende activiteiten en tentoonstellingen plaats op diverse locaties in Eindhoven. Deze bijzondere locaties vormen het decor voor de nieuwste designontwerpen en innovatieve projecten die tijdens het evenement worden gepresenteerd.

Een van de prominente locaties van de Dutch Design Week is het Design Perron, gelegen in het hart van Eindhoven. Dit voormalige treinstation is nu een creatieve hub waar talentvolle ontwerpers hun werk exposeren en bezoekers kunnen genieten van inspirerende presentaties en lezingen.

Een andere opvallende locatie is het Klokgebouw, een industrieel pand dat is omgetoverd tot een unieke evenementenlocatie. Hier vinden diverse tentoonstellingen en exposities plaats, waar je de kans krijgt om het werk van zowel gevestigde ontwerpers als aanstormend talent te bewonderen.

Daarnaast zijn er nog tal van andere locaties die deel uitmaken van de Dutch Design Week, zoals het Natlab, het Veemgebouw en de Torenallee. Elk van deze locaties biedt een unieke beleving en biedt bezoekers de mogelijkheid om de diversiteit en creativiteit van het evenement te ervaren.

Voor een overzicht van alle locaties en hun bijdrage aan de Dutch Design Week, kun je terecht op de officiële website van het evenement. Hier vind je gedetailleerde informatie over openingstijden, routes en speciale activiteiten die op elke locatie plaatsvinden.

Ontdek tijdens de Dutch Design Week de inspirerende locaties waar de nieuwste designontwerpen tot leven komen. Verken Eindhoven en ervaar de creatieve energie van dit unieke design evenement.

Tickets voor de Dutch Design Week

De Dutch Design Week in Eindhoven is een uniek design evenement dat je niet wilt missen. Maar hoe kom je aan tickets? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw toegang tot dit inspirerende evenement te regelen.

Ticketprijzen

De ticketprijzen voor de Dutch Design Week variëren, afhankelijk van de dag en het type ticket dat je kiest. Een regulier dagticket kost bijvoorbeeld €20, terwijl een passe-partout ticket voor de hele week verkrijgbaar is vanaf €45.

Let op: Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren, dus het is altijd een goed idee om de officiële website van de Dutch Design Week te raadplegen voor de meest actuele ticketinformatie.

Ticketopties

Naast reguliere dagtickets en passe-partouts biedt de Dutch Design Week ook speciale ticketopties aan. Denk bijvoorbeeld aan een studententicket met korting of een VIP-ticket voor exclusieve toegang tot bepaalde evenementen en tentoonstellingen.

Ticketverkoop

Tickets voor de Dutch Design Week kun je online kopen via de officiële website van het evenement. Daarnaast zijn er mogelijkheden om tickets ter plaatse te kopen bij de ticketbalies op verschillende locaties in Eindhoven tijdens de week zelf.

Zorg ervoor dat je je tickets op tijd koopt, want de Dutch Design Week is een populair evenement en tickets kunnen snel uitverkocht raken. Het is aan te raden om vooraf te plannen en je tickets ruim van tevoren te reserveren.

Wacht niet langer en verzeker jezelf van een plek op de Dutch Design Week. Laat je inspireren door de nieuwste designontwerpen en ontdek de creatieve wereld van Eindhoven.

Dutch Design Week Tickets

Tentoonstellingen tijdens de Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven worden talloze inspirerende tentoonstellingen gepresenteerd. Deze tentoonstellingen bieden een unieke inkijk in de wereld van Dutch Design en tonen de nieuwste ontwerpen en innovaties.

Een van de hoogtepunten van de Dutch Design Week is de expositie van de exposanten. Deze getalenteerde ontwerpers en creatieve professionals tonen hun meest recente werk en laten zien hoe zij vorm geven aan de toekomst van design. Van meubelontwerp tot mode, van architectuur tot interactieve installaties, er is voor ieder wat wils.

Daarnaast zijn er speciale tentoonstellingen waarin thema’s als duurzaamheid, technologie en sociale impact centraal staan. Deze exposities geven inzicht in de maatschappelijke rol van design en laten zien hoe design kan bijdragen aan een betere wereld.

De tentoonstellingen tijdens de Dutch Design Week worden gehouden op verschillende locaties verspreid door de stad Eindhoven. Van gerenommeerde musea en galerieën tot bijzondere pop-up locaties, elke tentoonstelling biedt een unieke beleving.

Of je nu een designprofessional bent, een liefhebber van kunst en creativiteit, of gewoon nieuwsgierig bent naar de nieuwste trends in design, de tentoonstellingen tijdens de Dutch Design Week zijn een absolute must-see. Mis deze kans niet om je te laten inspireren door de exposanten en hun indrukwekkende designontwerpen.

Innovatie en creativiteit tijdens de Dutch Design Week

De Dutch Design Week is niet alleen een showcase van prachtige ontwerpen, maar ook een broedplaats voor innovatie en creativiteit in de designwereld. Dit evenement brengt ontwerpers en bedrijven samen die grenzen willen verleggen en nieuwe concepten willen introduceren.

Tijdens de Dutch Design Week krijgen ontwerpers de kans om hun vernieuwende ideeën te presenteren en te delen met een groot publiek. Het evenement biedt een platform voor creatieve geesten om hun talenten te tonen en te laten zien hoe design kan bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke en technologische uitdagingen.

De Dutch Design Week laat zien dat design niet alleen mooi moet zijn, maar ook functioneel, duurzaam en innovatief. Het is een plek waar mensen samenkomen om te leren, inspiratie op te doen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Tijdens de Dutch Design Week worden er talloze activiteiten georganiseerd, zoals lezingen, workshops en presentaties. Deze evenementen bieden ontwerpers en bedrijven de gelegenheid om kennis te delen, samen te werken en nieuwe ideeën te genereren. Innovatie en creativiteit staan centraal en worden aangemoedigd tijdens deze inspirerende week in Eindhoven.

Ontwerpen die de wereld veranderen

Veel van de ontwerpen die tijdens de Dutch Design Week worden gepresenteerd, richten zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Van duurzame producten en materialen tot slimme technologieën en sociale innovatie, de ontwerpers laten zien hoe design kan bijdragen aan een betere wereld.

De Dutch Design Week is een geweldige plek om kennis te maken met baanbrekende ontwerpen en om geïnspireerd te raken door de creatieve mogelijkheden. Het evenement trekt designers, professionals en designliefhebbers van over de hele wereld en biedt een unieke mix van talent, innovatie en creativiteit.

 • Ontmoet de meest getalenteerde ontwerpers van Nederland en daarbuiten
 • Ontdek de nieuwste trends en ontwikkelingen in de designwereld
 • Leer hoe design kan bijdragen aan een duurzame toekomst
 • Laat je inspireren door innovatieve concepten en ideeën
 • Woon lezingen en workshops bij van experts op het gebied van design en innovatie

De Dutch Design Week is een must-visit evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in design, innovatie en creativiteit. Het is een bron van inspiratie en een uitstekende gelegenheid om nieuwe perspectieven te ontdekken.

Eindhoven als designstad

Welkom in Eindhoven, de stad waar de Dutch Design Week plaatsvindt. Eindhoven heeft zichzelf op de kaart gezet als een bruisende designstad, waar creativiteit en innovatie hand in hand gaan. De stad heeft een rijke geschiedenis op het gebied van design en is de thuisbasis van vele gerenommeerde designstudio’s, start-ups en internationale bedrijven.

Eindhoven staat bekend om zijn vooruitstrevende en experimentele benadering van design. De stad ademt design en biedt een vruchtbare voedingsbodem voor creatieve geesten van over de hele wereld. Dit zie je terug in de levendige designscene, waar tal van designevenementen en initiatieven plaatsvinden.

Een broedplaats voor creativiteit

Naast de Dutch Design Week zijn er het hele jaar door verschillende andere designevenementen in Eindhoven. Zo vindt bijvoorbeeld de jaarlijkse Dutch Design Awards plaats, waar de beste Nederlandse ontwerpen worden bekroond. Daarnaast organiseert Eindhoven Design Academy Graduation Show, waar je de afstudeerprojecten van veelbelovende jonge ontwerpers kunt bewonderen.

De stad herbergt ook diverse designhotspots, zoals het beroemde Designhuis en de Sectie-C, een werkplek voor creatieve professionals. Hier komen ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden samen om te werken aan innovatieve projecten en nieuwe ideeën te ontwikkelen.

De erfenis van Philips

Een belangrijke factor in de ontwikkeling van Eindhoven als designstad is de invloed van Philips, het wereldberoemde elektronicaconcern dat zijn oorsprong vindt in de stad. Philips heeft niet alleen bijgedragen aan de economische groei van Eindhoven, maar heeft ook een blijvende erfenis achtergelaten op het gebied van design.

“Het is de combinatie van design, technologie en innovatie die Eindhoven tot een unieke designstad maakt.”

Eindhoven heeft de perfecte mix van historisch erfgoed en hedendaagse architectuur. Je kunt genieten van prachtige historische gebouwen, zoals het Van Abbemuseum en de Witte Dame, terwijl je ook moderne en futuristische ontwerpen tegenkomt, zoals het iconische Evoluon.

Met zijn bruisende designscene, creatieve talenten en innovatieve geest is Eindhoven uitgegroeid tot een ware designstad. Het is de ideale plek om je onder te dompelen in de wereld van design en inspiratie op te doen tijdens de Dutch Design Week en andere designevenementen.

Eindhoven als designstad

Dutch Design Week en de invloed op de regio

Ontdek de impact van de Dutch Design Week op de regio Eindhoven. Deze jaarlijkse designweek is niet alleen een inspirerend evenement, maar heeft ook aanzienlijke invloed op de lokale economie en versterkt de reputatie van Eindhoven als designhub. Tijdens de Dutch Design Week komen ontwerpers, kunstenaars en creatieve geesten samen om de nieuwste ontwerptrends en innovatieve concepten te presenteren.

Eindhoven, gelegen in de regio Noord-Brabant, staat bekend om zijn rijke designgeschiedenis en heeft een bloeiende creatieve industrie. De Dutch Design Week draagt bij aan de groei van deze industrie en stimuleert de lokale economie door het aantrekken van designers, bedrijven en bezoekers van over de hele wereld.

De Dutch Design Week is een belangrijk platform voor zowel gevestigde ontwerpers als jong talent om hun werk te tonen aan een breed publiek. Het evenement fungeert als een springplank voor creatieve professionals en biedt hen de mogelijkheid om zakelijke kansen te verkennen en samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Het succes van de Dutch Design Week heeft geleid tot meer aandacht voor de regio Eindhoven als een creatief en innovatief centrum. Het evenement heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van designinitiatieven, creatieve bedrijven en startups in de regio. Dit heeft op zijn beurt weer geleid tot een grotere aantrekkingskracht voor investeerders, talent en internationale samenwerkingen.

De Dutch Design Week heeft ook een positieve impact op het culturele en maatschappelijke leven van Eindhoven. Tijdens het evenement zijn er tal van culturele activiteiten, tentoonstellingen en lezingen die de stad verlevendigen en een breed publiek inspireren. Hierdoor wordt Eindhoven erkend als een bruisende en dynamische stad op het gebied van design en creativiteit.

Enkele voorbeelden van de invloed van de Dutch Design Week:

 • Stimulering van de lokale economie door de aantrekking van investeerders en internationale bedrijven
 • Verbetering van de reputatie van Eindhoven als designhub en broedplaats voor creatief talent
 • Versterking van de samenwerking tussen ontwerpers, bedrijven en onderwijsinstellingen
 • Verhoging van het aantal toeristen en bezoekers in de regio
 • Promotie van duurzaam design en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

De Dutch Design Week speelt dus een cruciale rol in het bevorderen van design, innovatie en creativiteit in de regio Eindhoven. Het evenement draagt bij aan de groei van de lokale economie, versterkt de reputatie van Eindhoven als designstad en inspireert een breed publiek met baanbrekende ontwerpen en creatieve concepten.

Hoogtepunten van voorgaande edities

Kijk terug op de hoogtepunten van voorgaande edities van de Dutch Design Week. Tijdens dit inspirerende design evenement zijn er talloze bijzondere projecten, exposities en evenementen geweest die tot de meest memorabele momenten behoren.

Een van de hoogtepunten was de tentoonstelling “Designs for a Better Future” waar innovatieve ontwerpen werden gepresenteerd die bijdragen aan een duurzamere wereld. Met baanbrekende concepten en creatieve oplossingen lieten de ontwerpers zien hoe design kan bijdragen aan een positieve verandering.

Een andere indrukwekkende highlight was de interactieve installatie “The Art of Technology” waar bezoekers konden kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van design. Deze installatie bood een unieke ervaring waarbij technologie en kunst samenkomen.

Daarnaast waren er ook spraakmakende exposities van opkomende talenten en gevestigde ontwerpers. Hier konden bezoekers de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen diverse design disciplines ontdekken en zich laten inspireren door de creatieve visies van deze ontwerpers.

De Dutch Design Week staat bekend om de diversiteit aan hoogtepunten die elk jaar weer worden gepresenteerd. Van baanbrekende concepten tot innovatieve ontwerpen, elke editie heeft iets unieks te bieden. Mis de kans niet om deel uit te maken van dit inspirerende design evenement en beleef zelf de hoogtepunten van de Dutch Design Week!

Toekomst van de Dutch Design Week

De toekomst van de Dutch Design Week is veelbelovend. Het evenement heeft zich gevestigd als een van de belangrijkste design evenementen in Europa en zal blijven groeien en innoveren. De organisatie heeft grote plannen en ambities om de ervaring van bezoekers te verbeteren en een nog breder publiek aan te trekken.

Een van de doelen voor de toekomst is het verder uitbreiden van het programma en het betrekken van meer disciplines binnen het design. De Dutch Design Week wil een platform bieden voor diverse vormen van design en innovatie, waarbij de focus ligt op duurzaamheid, technologie en maatschappelijke vraagstukken.

Daarnaast worden er plannen gemaakt om de Dutch Design Week nog meer internationale bekendheid te geven. De organisatie wil samenwerken met internationale partners, designers en bedrijven om grensoverschrijdende projecten en exposities te realiseren. Op deze manier wil de Dutch Design Week een inspirerende ontmoetingsplek worden voor designprofessionals en designliefhebbers van over de hele wereld.

Kortom, de toekomst van de Dutch Design Week ziet er rooskleurig uit. Met innovatieve plannen en een focus op duurzaamheid en maatschappelijke relevantie zal dit inspirerende design evenement in Eindhoven blijven groeien en verrassen. Mis het niet en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, want de Dutch Design Week blijft een must-visit voor iedere designliefhebber!

FAQ

Waar vindt de Dutch Design Week plaats?

De Dutch Design Week vindt plaats in Eindhoven, een stad in Nederland.

Wat is de Dutch Design Week?

De Dutch Design Week is het grootste design evenement van Noord-Europa. Het is een inspirerende week vol met evenementen, tentoonstellingen en activiteiten op het gebied van design.

Wanneer vindt de Dutch Design Week plaats?

De Dutch Design Week vindt jaarlijks plaats in oktober. De exacte data kunnen variëren, dus het is raadzaam om de officiële website te raadplegen voor de meest recente informatie.

Hoe kan ik tickets krijgen voor de Dutch Design Week?

Tickets voor de Dutch Design Week kunnen online worden gekocht via de officiële website van het evenement. Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar, variërend in prijs en toegang tot specifieke activiteiten.

Welke design disciplines komen aan bod tijdens de Dutch Design Week?

Tijdens de Dutch Design Week komen verschillende design disciplines aan bod, waaronder industrieel ontwerp, mode, grafisch ontwerp, architectuur, productontwerp en nog veel meer.

Op welke locaties vindt de Dutch Design Week plaats?

De Dutch Design Week vindt op verschillende locaties in Eindhoven plaats. Dit kunnen bijzondere locaties zijn zoals industriële gebouwen, musea, showrooms en andere creatieve ruimtes.

Welke exposanten nemen deel aan de Dutch Design Week?

Tijdens de Dutch Design Week nemen veel internationale en nationale ontwerpers, bedrijven en instellingen deel als exposant. Het is een unieke kans om kennis te maken met hun nieuwste designontwerpen en innovatieve ideeën.

Wat zijn de hoogtepunten van voorgaande edities van de Dutch Design Week?

Voorgaande edities van de Dutch Design Week hebben veel hoogtepunten gehad, zoals bijzondere projecten, interactieve installaties, spraakmakende tentoonstellingen en inspirerende lezingen. Het is een evenement waar veel innovatieve en creatieve ontwerpen worden gepresenteerd.

Wat is de impact van de Dutch Design Week op de regio Eindhoven?

De Dutch Design Week heeft een positieve impact op de regio Eindhoven. Het stimuleert de lokale economie en draagt bij aan de reputatie van Eindhoven als designstad en hub.

Wat zijn de plannen en ambities voor de toekomst van de Dutch Design Week?

De Dutch Design Week blijft zich ontwikkelen en heeft grote plannen en ambities voor de toekomst. Het streven is om het evenement verder te laten groeien en nog meer internationale ontwerpers en bezoekers aan te trekken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest